Millaista on nörtin elämä?

Voisiko nörtin elämä olla kokeilemisen arvoista?

Nörtti

Joku voisi kuvitella hänen olevan nörtti

Nörtiksi määritellään nykypäivänä ihminen, joka viihtyy paljon laitteiden ja tietokoneiden parissa. Juo kokista tai energiajuomia ja usein hänellä on silmälasit. Hän saattaa työskennellä IT-firmassa, mutta nykypäivänä ohjelmistoalalla toimiminen ei tarkoita “automaattista nörttiyttä”. Esimerkiksi NASA:n kanssa toimiva, Liferay-koodia tekevä Arcusys nähdään hyvin muodikkaana työpaikkana, toisin kuin perinteisesti nörttejä. Nörttiä pidetään sellaisena, joka on ainakin jonkin verran vieraantunut sosiaalisesta elämästä. Ennen nörtti oli viisaita sanoja puhuva finninaamainen nuori. Nykyään nörtteys ei ole ihan sitä. Se jotain ihan muuta. Joku voi pitääkin siitä, että hän on nörtti ja häntä kutsutaan sellaiseksi. Nörtin elämä on yllättäen aika mukavaa. Nörtit osaavat nauttia elämästä ja he uskaltavat paneutua johonkin asiaan kunnolla ja intohimoisesti. Moni nörtti viettääkin paljon aikaa tietokoneen ääressä. Moni pelaa, mutta moni nörtti tekee koneella paljon muutakin.

Mitä nörtti syö ja juo?

Nörtit juovat paljon kolajuomia ja energiajuomia. Tämä voi johtua siitä että heidän pitää jaksaa usein koko yö tietokoneen ääressä. Nörtit ovatkin aika usein yöeläjiä. Nörttienkin pitää silti opiskella tai käydä töissä. Miten he jaksavat, jos he valvovat öisin? Ei kuulosta mukavalta, että olisi aina väsynyt päivisin. Lienevätkö nörtit sitten sellaisia, jotka pärjäävät vähällä unella. Ei kuulosta kokeilemisen arvoiselta ainakaan vähäisen unen takia.

Nörteistä saa kuvan, että he syövät paljon pitsaa ja muuta roskaruokaa. Tällaisen ruuan saa tilattua kotia asti netin avulla. Ei siis tarvitse poistua koneen äärestä ruuankaan takia. Roskaruoka on hyvää, mutta ei sitä voisi aina syödä, koska lihoo ja saa erilaisia sairauksia esimerkiksi diabeteksen tai sydän- ja verisuonitauteja. Roska ruoka saa myös naaman kukkimaan ja rasvoittumaan. Vaikuttaa että nörtit eivät ole kovin kauniita ihmisiä, koska he eivät välitä omasta ulkonäöstään vaan syövät sellaista ruokaa joka näkyy naamalla ja vyötäröllä. Jos haluaa olla mahdollisimman hyvän ja elinvoimaisen näköinen niin nörtteys ei sovi sellaiselle.

Nörtin asunto

Nörtin asunto on varmasti täynnä laitteita ja johtoja. Nörtit usein rakentavat kaikenlaisia virityksiä kotiinsa laitteiden avulla. Asunto on siis viimeisen päälle automatisoitu, mutta jos ei pidä johdoista siellä sun täällä niin ei voi asua nörtin asunnossa. Koska nörtit ovat niin paljon tietokoneen ääressä, niin kodin sydän lienee siellä missä tietokonekin. Onkohan nörtille sitten väliä miltä muulla kodissa näyttää kun siellä ei nörtillä tule paljoa oltua. Monen nörtin asunto ei varmaan ole tyylillä sisutettu. Se ei siis sovi sellaiselle, joka haluaa kotinsa olevan tyylikäs.

Jos kokeilisi nörttinä oloa

Nörttejä

Kuvitettuja nörttejä

Jos kaiken tämän jälkeen haluaisi kokeille nörttinä oloa niin mitä pitäisi tehdä? Jos kaikki tämä kuulostaa leppoisalta elämältä, niin ei ole pakko ruveta ihan täysipäiväiseksi nörtiksi. Nörtteydestä voi ottaa irti vain kaiken mukavan siten että ei esimerkiksi liho ja nuku huonosti. Varsinkin nykypäivänä yhä useampi haluaa käyttää aikaansa tietokoneiden ääressä. Sosiaalinen media houkuttele monia. Kannatta kuitenkin valvoa vain joskus harvoin ja silloin kun ei ole työpäivä tai opiskelupäivä edessä. Myös nörtin eväillä voi kokeilla elää vaikka silloin tällöin viikonlopun ajan. Tämä ei silloin lihota.

Nörttinä oloa voi siis kokeilla vaikka yhden viikonlopun kerrallaan. Moni saattaa kokeille sitä siten, että osallistuu laneihin yhden viikonlopun ajan. Lanit ovat tilaisuus, johon kokoontuu useampi henkilö vaikkapa pelaamaan tietokonepelejä verkossa muiden kanssa. Laneissa valvotaan ja ei ehditä kokkailemaan. Laneissa tulee siis syötyä roskaruokaa ja juotu juomia, jotka pitävät hereillä paremmin. Lanit voisivatkin olla nörtteyttä eka kertaa kokeilevalle hyvä tapahtuma. Silloin saisi samalla muilta tukea siihen miten pitää toimia.